Σελίδες

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πού 'σαι, ωρέ Νταλάρα, να μας σώσεις!


Συνεχίζω να τεμπελιάζω μεν, αλλά δεν κουράζομαι να μεταφέρω φρέσκο πράγμα. Πιάστηκε το νεφρί μου λέμε! Πέτυχα λοιπόν αυτό το ποστιον στου Καρτέσιου και είπα να το μοιραστώ με όποιον μελετάει τ' άστρα μαζί μου. Οπως πάμε, μόνο τ' αστρα μας σώζουν... Αδικο έχω;
Στη χώρα μας για ανεπίσημες συνομιλίες με πολιτικούς -μεταξύ τους και ο πρωθυπουργός- και τραπεζίτες βρίσκεται ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance) Τσαρλς Νταλάρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα σκοπός της επίσκεψης είναι να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι ιδιώτες πιστωτές θα βοηθήσουν την Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα διάσωσης.
Αναφέρεται ότι ο κ. Νταλάρα ήταν από τους αρχιτέκτονες του "σχεδίου Brady", μιας πρωτοβουλίας εμπνευσμένης από το όνομα του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Nicholas Brady, σύμφωνα με την οποία κατά τη δεκαετία '80, οι τράπεζες έλαβαν κίνητρα για να προβούν σε παραχωρήσεις όσον αφορά δάνειά τους προς κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο κ. Νταλάρα υποστήριξε ότι το θέμα της εμπλοκής ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος είναι πιο περίπλοκο συγκριτικά με το αντίστοιχο πρόβλημα στη Λατινική Αμερική του 1980, εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού πιστωτών, του ρόλου των διεθνών οίκων αξιολόγησης και της αγοράς των ασφαλίστρων έναντι χρεοκοπίας. "Είναι ένας στενός δρόμος, δεν το αρνούμαι, δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αδύνατο" ανέφερε.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου προτείνει την παροχή κινήτρων στους ιδιώτες για να αναχρηματοδοτήσουν τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η εξέταση της δυνατότητας να ενισχυθεί η ποιότητα των νέων πιστώσεων πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης, με δεδομένο ότι αυτές θα είναι πραγματικά εθελοντικές και για να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός".
Τέλος, υποστηρίζει ότι η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών που είναι σήμερα εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος, είναι πολύ πιο υγιής σε όρους κεφαλαιακής δομής, σε σχέση με αυτήν των αμερικανικών και των ιαπωνικών τραπεζών στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Οποιος δεν γνωρίζει τι μακελλειό έγινε στις χώρες της Λατινικής Αμερικής τότε που έδρασε ο καλός μας φίλος και σωτήρας -τον οποίο μπορεί, παρεμπιπτόντος, να συναντήσετε καθώς περπατάτε κοντά στη Βουλή- μπορεί να ψάξει και να το μάθει στις σελίδες του βιβλίου της Ναόμι Κλάιν "το Δόγμα του Σοκ". Μη τα θέλετε όλα στο πιάτο, ε. Δεν ξέρω αν τραγουδάει, όπως ο ντόπιος συνονόματός του, αλλά σίγουρα πρέπει να κατεβάζει ιδέες. Στη φωτό διακρίνεται καθαρά ο τρόπος που το πετυχαίνει!

Update: Τσαρλς Νταλάρα: «μια περιοδος επιλεκτικης χρεωκοπίας δεν ειναι και το χειροτερο πράγμα που θα μπορουσε να συμβεί» δελτίο ΝΕΤ, σημερα, 7-7-2011
________________________
ΣΗΜ. και μη μασάτε με τα στημένα παιχνίδια, τις παλινωδίες Βενιζέλου, τα συγκινητικά βλέμματα και τα συμπονετικά λόγια των εξουσιαστών. Ο κ. Πάγκαλος ξεμπροστιάστηκε κι έριξαν τις εφεδρίες να κάνει ο λαός χάζι. Ολα μελετημένα είναι. Τα "στημένα" ήταν γνωστά ήδη από το Φεβρουάριο και, καθώς φαίνεται, τα φυλάγαν για μια περίσταση σαν κι αυτή οι μανούλες του αποπροσανατολισμού. Κάτι μεγάλο και αναποδιασμένο παίζει αυτές τις μέρες, νά 'χουμε το νου μας. Ανάμεσα στα τυριά και τ' αχλάδια των μεγαλοξενοδοχείων ψιλοκόβουν τη χώρα, που είναι δική μας, ποτισμένη με το αίμα μας, και όχι χωράφι του παπούλη τους. Μέσα στην ομίχλη, πού να φανεί η διαύγεια που επικαλούνται πολλοί; Ετσι λοιπόν, μπορώ άνετα να υποθέσω την πιθανότητα να συζητιέται... Ε, δεν το γράφω αυτό! Αυτολογοκρίνομαι. Αρκετά.

3 σχόλια:

Rodia είπε...

Dr. Iglesias,
NO PASSARAN !!!

Rodia είπε...

view: http://amesi-dimokratia.org/index.php

the elf at bay είπε...

Μην τον λες κύριο τον Πάγκαλο, θα πέσει φωτιά να σε κάψει.

:-Ρ