Σελίδες

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Ο στρατός απέναντι στους πολίτες

Οι υπηρεσίες του Γεν. Επιτελείου Στρατού προκηρύσσουν ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια υλικών στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μη βαλλιστικές ασπίδες προστασίας προσώπου, γκλομπς, χειροβομβίδες κρότου–λάμψης και χειροβομβίδες ουσιών ελέγχου πλήθους, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο το οποίο κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

«Και το ερώτημα που μπαίνει είναι: Αυτά χρειάζεται η χώρα μας;», τόνισε ο κ. Αλαβάνος και συνέχισε: «Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Πρόκειται να μπει και ο στρατός στην αντιμετώπισης του κινήματος της νεολαίας, αντί να δώσουμε πολιτικές λύσεις, ώστε να μην επιτρέψουμε, αν θέλετε, όσους θέλουν να δώσουν μια στρατηγική έντασης και μια προβολή εκδηλώσεων βίας να έχουν αποτέλεσμα και τα παίρνει και ο στρατός για να τα χρησιμοποιήσει και η αστυνομία αυτά τα πράγματα;»

Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί εάν το υπουργείο Υγείας είναι διατεθειμένο «να ζητήσει από τους πανεπιστημιακούς των ιατρικών σχολών μια μελέτη και ορισμένες υποδείξεις σχετικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί η πρακτική της χρήσης των χημικών που είδαμε αυτό τον καιρό ότι πήρε μια τεράστια έκταση».
-->> Από την ηλεκτρονική εφημερίδα Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE, όπου υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο

-->> Εμένα με ενδιαφέρει να μάθω πώς και πάρθηκε αυτή η απόφαση, να βρίσκεται δλδ ο στρατός απέναντι στους πολίτες στη χώρα μου. Ψηφίζω κυβέρνηση να διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα, να δίνει λύσεις, να φροντίζει για την Παιδεία, για την Υγεία, για μισθούς και συντάξεις, για την προστασία μου από εγκληματίες, για τη προστασία από εχθρούς, κλπ, με δυο λόγια να κάνει ορθή διαχείριση των φόρων που πληρώνω.
-->> Οταν στέλνω το παιδί μου στο στρατό, είναι τρομαχτική η πιθανότητα το παιδί μου να βρεθεί αντιμέτωπο με μένα, τον παπού, τη γιαγιά, τον πατέρα του και τα αδέρφια του, όποταν χρειαστεί να κατεβούμε σε διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι για κάποιο θέμα.
-->> και μην ακούσω κανένα να λέει ότι όλα αυτά τα παρανοϊκά γίνονται "για το καλό μου", ε
-->> ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΠΑΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ

UPDATE-->> Πρόσθετες πληροφορίες στο BUZZ



11 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτά είναι προβοκάτσια της στείρας αντιπολίτευσης!
Ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται απλά για να καταστείλει τις τουρκικές διαδηλώσεις στα συνοριακά φυλάκια και στα παραμεθόρια νησιά!

:ppp

Ανώνυμος είπε...

Kάτι σαν την Κίνα δηλαδή πριν την πέσουν στη Μαντζουρία, το Θιβετ και διάφορα άλλα "ενοχλητικά" φαινόμενα.

Bad boys, bad boys whatta gonna do, whatta gona do when they come for you...

samurai είπε...

μετετρεψαν την χωρα σε ταυλανδοκινα οικονμικα
τωρα θελουν να την μετατρεψουν κ πολιτικο -κοινωνικα
μονο που εδω ειναι βλακανια , οπως τραγουδουσε κ ο σαββοπουλος
δεν ειναι παιξε γελασε

Rodia είπε...

Οπως έμαθα στο buzz, υπάρχει το σχέδιο HELBROC και βάσει αυτού γίνονται οι παραγγελίες.
Επειδή δεν καταλαβαίνω και πολλά από επιτελικά σχέδια, ας το διαβάσει κάποιος να ενημερώσει, μια και εκείνος που ανέβασε τη λέξη "HELBROC" ως σχόλιο δεν κατεβαίνει στο επίπεδό μου!
Τι λέει αυτό το σχέδιο, ιδέα δεν έχω λέμε...
Ενας ενημερωμένος πολίτης πρέπει σήμερα, καθώς φαίνεται, να είναι πανεπιστήμονας και σούπερ ντούπερ δημοσιογράφος, ντέτεκτιβ, κλπ κλπ, και αδυνατώ να είμαι όλα αυτά...
Ετσι, εμπιστεύομαι αυτά που λένε οι 300 στη Βουλή.
Ακουσα και τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά κάτι επιθετικές ασάφειες στα κανάλια, τίποτα περί του σχεδίου δλδ. Αμα είναι έτσι, πώς θα τα μάθουμε; Να κάνουμε γαμπρό αξιωματικό του Επιτελείου ή να παντρευτούμε κάνα ταξίαρχο; ε;

Ανώνυμος είπε...

+θαριξωκιαλλοτοεπιπεδομεμπολικοadhominem+

Απο το στόμα του κοράκου "κρά" θ'ακούσετε, κυρία Ροδιά μου. Και απο το στόμα του πάσχοντος από ψυχική προγηρία μαυρόψυχου φιδελευθέρου ακροδεξιά ελιτιστικά τσιτάτα θ'ακούσετε.
(Ρε, μπάς και δεν είναι 29 ετών και γράφει ο συνονόματος 92άχρονος βασιλόφρων παππούς του; Να μια ιδέα για ιστορία!)

Κοιτάξτε εδώ τι λέγεται για το HELBROC.

http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=2071

Εχει πολλά ζουμερά και ανησυχητικά όπως τα βλέπω...
και συνδυαζεται με κάτι που λέγατε για την Εγνατία...

ONOMATODOSIA είπε...

αν κατεβει στρατος...παει το κλεισαμε το μαγαζι!

Elias είπε...

Ροδιά, είναι ανάξιο λόγου το όλο περιστατικό. Μία εξυπνάδα που είπε ο Αλαβάνος (once a Knitis, always a Knitis) στη Βουλή για να ξεσηκώσει αντιδράσεις.

nkarakasis είπε...

Αφού σκοτώνουν τους αστυνομικούς, που άμα σηκώσουν όπλο θα τους φάνε ζωντανούς, κατεβάζουν τους στρατιώτες που εκεί δικαιολογείτε και 10% (χωρίς να είμαι σίγουρος) απώλεια... άσε που έχουνε και τάνκς.. ποιος θα τους την βγει;
που το περίεργο;
Από την άλλη τι σημασία έχει αν πετάς μολότοφ σε μπάτσο ή σε στρατιώτη, το ίδιο καίγεται .. , το ίδιο κάφρος είσαι ..
ας βάλουνε ένα τανκς έξω από το Πλαίσιο και ας κλειστούν μέσα μέχρι να αλλάξει η μέρα, να δούμε θα καεί;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο στρατός σε καμία περίπτωση δεν μπορέι να στραφεί κατά των πολιτών. Όλα τα σχετικά είναι απλά κινπήσεις εντυποωσιασμού και όχι φόβος. Αν βγει ο στρατός στους δρόμους, όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν υπέρμετρες αντιδράσεις από πολιτες, κόμματα, ΜΜΕ κλπ.

Rodia είπε...

..και όμως, Δείμε.. Υπάρχει σχέδιο του ΝΑΤΟ όπου ο στρατός μπερδεύεται με την αστυνομία, το σχέδιο "κόκκινο πρόβατο" που δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα..
[αλλά γιατί όχι; καταργήθηκε ποτέ;]

Ανώνυμος είπε...

Τα καλά σχέδια, όπως η κόκκινη προβιά, κυρία Ροδιά μου, ποτέ δεν καταργούνται.
Άντε, το πολύ-πολύ, να μπούνε σε ψυγείο για να βγούνε σε ώρα ανάγκης.